Cât durează construcția unei fabrici

Cât durează construcția unei fabrici

Dacă ai în plan dezvoltarea unei afaceri de producție, cu siguranță vei avea nevoie de un spațiu unde să desfășori activitatea. O fabrică este o construcție cu particularități aparte, gândită strategic astfel încât să îți ofere posibilitatea de a eficientiza modul în care folosești spațiul pe care îl ai la dispoziție.

În funcție de tipul activității de producție, fabrica va trebui personalizată pentru ca timpul în care se desfășoară un ciclu de producție – de la prelucrarea materiei prime până la ambalare și depozitare – să fie cât mai redus.

Specificul fabricii influențează timpul de construcție

Fiecare fabrică în parte are nevoie de un plan de construcție diferit. O fabrică de textile are nevoie de încăperi spațioase, unde să încapă utilajele specifice industriei: prese, mașini de cusut, mașini de călcat. În plus, acest tip de afacere necesită un număr mare de angajati, deci va trebui să ai în vedere cât spațiu trebuie să aloci fiecărei activități. 

La început cei mai mulți dintre antreprenori aleg să construiască o fabrică de dimensiuni reduse, gândindu-se că investiția în construcția unei fabrici mari este posibil să nu fie recuperată dacă afacerea nu aduce profit. Totuși, dacă ești încrezător în produsele pe care le realizezi, este recomandat să alegi de la început o fabrică de mărimi mari, pentru a avea spațiu îndeajuns pentru dezvoltarea afacerii. Începutul este mai dificil, însă odată ce rotițele afacerii merg, vei vrea să produci cât mai mult. 

Durata construcției unei fabrici, indiferent de mărime, variază în funcție de bugetul pe care îl pui la dispoziție. Dacă ai nevoie de fabrică într-un timp scurt, va trebui să asiguri resurse financiare pentru un număr mai mare de oameni care să lucreze.

Compartimentarea și materialele necesare sunt importante

Domeniul în care fabrica va activa influențează modul în care aceasta va fi construită. Pentru industria alimentară este posibil să fie nevoie de camere de refrigerare iar pentru industria pavajelor îți va trebui un spațiu pentru uscare, camere cu o bună ventilație și care sunt încălzite constant, mai ales iarna. Ia asta în calcul, pentru că spațiile ce necesită dotări speciale pot ocupa un timp mai lung de construcție. 

Materialele de construcție pentru fabrică pot varia de la structuri metalice la cărămidă, în funcție de ce ai nevoie. Pentru o fabrică tehnologizată și automatizată se pot folosi structuri metalice sau containere, pentru că utilajele pot rezista și la temperaturile scăzute de iarnă. În schimb, pentru fabricile cu mulți angajați trebuie să te gândești și la confortul lor, optând astfel pentru cărămidă sau BCA. Materialele folosite depind și de nevoile pe care fabrica le va avea ulterior: fie depozite, pentru care poți folosi structuri metalice, fie hale agrozootehnice, care pot fi din beton sau cărămidă.

Îndeplinește-ți obiectivele cu o fabrică eficientă

Timpul în care o construcție ajunge în stadiul de „la cheie” variază în funcție de mai mulți factori: tipul de fabrică, materialele folosite, bugetul, nevoile personalizate ale fabricii. Cu toate acestea, odată ce investești într-o fabrică în care să îți poți desfășura eficient activitatea, pe parcurs costurile se vor amortiza iar investiția își va îndeplini cu succes scopul. Dacă ai nevoie de informații exacte, solicită oferta și astfel îți vei putea face o idee de ansamblu în ceea ce privește costurile și timpul aproximativ de așteptare.

De ce Staif Construct?

Punem preț pe calitatea cu care executăm lucrările de construcții, iar satisfacerea cerințelor și nevoilor clienților noștri este o motivație puternică pentru noi. Indiferent de tipul de construcție pe care clientul și-l dorește, noi urmărim cu atenție și construim cu dedicare viitoarea casă, vilă, bloc sau clădire de birouri. Nu facem rabat la calitate și ne dorim cele mai bune rezultate pentru fiecare client, tocmai de aceea punem la dispoziție o gamă completă de servicii și consultanță specializată.

AFLĂ MAI MULTE
Durabilitate
Profesionalism
Precizie