Cum pornești în construcția unui cartier rezidențial

Cum pornești în construcția unui cartier rezidențial

Atunci când vrei să pornești într-o afacere în construcții, trebuie să cercetezi piața, oportunitățile și resursele de care vei avea nevoie. Un cartier rezidențial este un proiect măreț, dar posibil de realizat numai prin muncă și determinare. 

Pe lângă investitori, în pornirea unui proiect de asemenea amploare ai nevoie de o firmă de construcții capabilă să ducă proiectul până la capăt, la stadiul de construcție la cheie. Dacă firmele de construcție sunt schimbate în timpul derulării proiectului, eficiența muncii nu va fi la fel de mare.

Începe prin a stabili obiectivele

Pentru a putea demara un asemenea proiect, să-ți cunoști scopul este unul dintre cei mai importanți pași. Odată ce îți stabilești un plan este bine să nu îl schimbi pe parcurs. Pe lângă latura financiară, în construcții este prioritar să iei în calcul siguranța – în primul rând, siguranța muncitorilor, iar mai apoi siguranța viitorilor locatari. De asemenea, trebuie să te conformezi normelor legale pentru a începe acest tip de proiect, să faci studii și cercetări referitoare la locul unde se va construi, de aceea este bine să fii informat cu privire la toate aspectele legale necesare în construcții.

Gestionează eficient bugetul

Cea mai mare parte din bugetul investiției se va duce către firma de construcții. Pentru a te asigura că vei primi cele mai bune servicii, alege o firmă credibilă, dispusă să îți ducă până la capăt planurile. Ține cont că poți primi servicii de consultanță, astfel încât să știi la ce să te aștepți când vine vorba de costuri.

Alte costuri importante se vor duce pe teren, pe taxe și impozite și pe alte servicii necesare derulării legale a proiectului.

Cei mai mulți oameni subestimează costurile, ajungând să realizeze că nu își permit o asemenea investiție. Fii pregătit să plătești pentru calitate și siguranță. Serviciile de încredere necesită mai mult efort și, totodată, mai mulți bani.

Găsește firma de construcții potrivită

Pentru un cartier rezidențial, dar și pentru alte tipuri de construcție, este nevoie atât de experți, cât și forță de muncă fizică. Alege oameni cu experiență în construcții, care știu ce fac. Convinge-te de seriozitatea lor verificând ce alte construcții au mai realizat, pentru a te asigura că ești mulțumit de serviciile lor. 

Dacă vrei să sprijini afacerile locale, alege o firmă cu capital românesc, indiferent de mărime. Dacă ei te asigură că pot duce proiectul până la capăt, atunci mărimea firmei nu are importanță. Fii deschis și expune-ți transparent planurile, pentru a te asigura că există o comunicare eficientă între investitori și firma de construcții. Chiar dacă tu ești cel ce aduce resursele financiare, constructorii sunt cei care fac partea grea a proiectului. 

De cele mai multe ori există un număr mai mare de investitori în cadrul aceluiași proiect. Este necesar ca echipa de investitori să se pună de acord cu toate deciziile, pentru a nu exista probleme. 

Demarează proiectul

Când ai totul pus la punct și ești gata să te aventurezi în valul de muncă ce va urma, dă start proiectului. Pe parcurs vor apărea zeci de probleme cărora trebuie să le faci față cu brio, pentru că tu ești printre cei care iau deciziile. Asigură-te că te consulți atât cu echipa de investitori cât și cu firma de construcții pentru a nu rămâne probleme nerezolvate. Cu multă muncă și efort din partea tuturor părților implicate în proiect, succesul va fi garantat!

De ce Staif Construct?

Punem preț pe calitatea cu care executăm lucrările de construcții, iar satisfacerea cerințelor și nevoilor clienților noștri este o motivație puternică pentru noi. Indiferent de tipul de construcție pe care clientul și-l dorește, noi urmărim cu atenție și construim cu dedicare viitoarea casă, vilă, bloc sau clădire de birouri. Nu facem rabat la calitate și ne dorim cele mai bune rezultate pentru fiecare client, tocmai de aceea punem la dispoziție o gamă completă de servicii și consultanță specializată.

AFLĂ MAI MULTE
Durabilitate
Profesionalism
Precizie