Ce modele de case se caută la momentul actual?

Ce modele de case se caută la momentul actual?

Dacă ai luat deja decizia că următorul proiect din viața ta personală este construcția unei case, este momentul să te gândești la stilul arhitectural pe care ți-l dorești pentru viitorul tău cămin. Construcția propriei locuințe poate fi covârșitoare, însă alături de o echipă de constructori devotată, îți vei duce planul la bun sfârșit fără prea mult efort.

Modelul de stil clasic, perfect pentru iubitorii de vintage

Dacă simți că nu te-ai născut în secolul potrivit sau ai o atracție pentru tot ce înseamnă arhitectura caselor vechi, stilul clasic este potrivit pentru viitoarea ta locuință. Acesta se caracterizează prin:

 • structuri simetrice, cu multe coloane, frontoane, balustrade, pilaștri;
 • domină elementele decorative, liniile curbe și detaliile sculptate în pereți;
 • materialele dominante sunt piatra, ghipsul, marmura;
 • stilul este bine proporțional și toate elementele casei se află într-o armonie perfectă.

Casele moderne, o soluție eficientă pentru locuința ta

Arhitectura caselor în stil modern este marcată de simplitate, eleganță și rafinament. Acest stil a apărut în primele decenii ale secolului al XX-lea și reprezintă o opoziție la stilul clasic, întrucât dispar elementele ornamentale și se pune accentul pe liniile drepte și minimalism. Iată care sunt principalele caracteristici ale unei construcții în stil modern:

 • pereții sunt drepți, simpli, fără elemente decorative;
 • sunt lăsate multe spații libere pentru ferestre, dispar chiar pereți întregi pentru a fi înlocuiți cu geamuri imense;
 • mizează pe forme geometrice, acoperișurile fiind de multe ori plate, astfel încât casa să aibă formă de cub sau paralelipiped;
 • sunt construite din oțel și beton;
 • au dimensiuni mari, fiind formate doar din parter sau parter + un etaj.

Casele scandinave, un model potrivit iubitorilor de confort

Construcțiile în stil scandinav sunt compacte și pun accentul pe partea practică și pe comoditate. Pentru a obține acest tip de casă trebuie să ai în vedere că:

 • se folosesc materiale naturale, precum lemnul;
 • ușile și ferestrele sunt înalte și făcute din sticlă, astfel încât să fie utilizată cât mai mult lumina naturală; locuințele scandinave se axează pe economisirea energiei;
 • aspectul exterior este simplu, minimalist, mizând pe linii drepte.

Casele în stil contemporan, o variantă actuală de locuință

Stilul contemporan se caracterizează prin tot ceea ce vedem acum în materie de construcții. Spre deosebire de stilul modern, este mai nonconformist și se bazează pe customizare, personalizare. Principalele trăsături sunt:

 • domină liniile drepte și conturul simplu al casei;
 • pot fi construcții simetrice, însă de cele mai multe ori se optează pentru forme unice, individualizate, adaptate preferințelor viitorilor locatari;
 • se pune accent pe funcționalitate, eficiență;
 • sunt preferate materialele ecologice.

Construiește-ți casa visurilor tale cu STAIF Construct

Dacă ți-ai ales modelul de casă care se potrivește preferințelor și nevoilor tale, continuă să lucrezi la planurile tale mărețe! Următorul pas este să alegi o echipă de constructori profesionistă, capabilă să îți ducă la bun sfârșit planurile. Alege STAIF Construct pentru construirea viitoarei tale locuințe, iar rezultatele îți vor depăși așteptările!

STAIF Construct te poate ajuta să îți clădești locuința, fiind o echipă cu experiență în domeniul construcțiilor civile și industriale. Lasă totul pe mâinile echipei STAIF și proiectul vieții tale va prinde rapid contur!

De ce Staif Construct?

Punem preț pe calitatea cu care executăm lucrările de construcții, iar satisfacerea cerințelor și nevoilor clienților noștri este o motivație puternică pentru noi. Indiferent de tipul de construcție pe care clientul și-l dorește, noi urmărim cu atenție și construim cu dedicare viitoarea casă, vilă, bloc sau clădire de birouri. Nu facem rabat la calitate și ne dorim cele mai bune rezultate pentru fiecare client, tocmai de aceea punem la dispoziție o gamă completă de servicii și consultanță specializată.

AFLĂ MAI MULTE
Durabilitate
Profesionalism
Precizie