Care este diferența dintre un bloc la roșu și un bloc la gri?
Expresii des utilizate în construcții, acestea se referă la stadiul în care se află un bloc. Înainte de începerea unui proiect, firma de construcții primește comanda clientului, adică ce fel de bloc vrea să construiască, unul complet, gata de dat în folosință, ori unul la care trebuie să se mai lucreze. Iată diferențele:
- blocul la roșu este o construcție nefinisată. Blocul are fundație, pereți exteriori și pereți despărțitori, planșee și acoperiș. Nu are însă instalație sanitară, termică, electrică și este preferată pentru că are un preț mai scăzut. Această primă etapă, la roșu, este și cea mai importantă din tot procesul de construcție fiindcă este baza clădirii, de care depinde rezistența blocului. Aici materialele trebuie să fie sigure și calitative, chiar dacă asta înseamnă un preț mai ridicat alocat acestora. Investiția pentru construirea blocului trebuie să aibă ca punct prioritar materiale bune pentru a asigura durabilitatea și viața îndelungată blocului.
- blocul la gri are finisajele făcute, chiar și cele interioare dacă așa dorește clientul. Sunt tencuite, și pot avea chiar și parchet, gresie și faianță deja adăugate. Costurile variază în funcție de proiect și de câte finisaje sunt făcute.
Ce costuri implică astfel de proiecte?
Construcția unui bloc, fie la roșu fie la gri, depinde de mai mulți factori: dimensiunile blocului, materialele folosite, perioada pusă la dispoziție firmei de construcție pentru a realiza proiectul, terenul unde este amplasat. Prețul mediu pe metru pătrat poate ajunge la aproximativ 500 de Euro însă toate aceste detalii depind de mult mai mulți factori. Cel mai bine este să contactezi direct firma de construcții pentru a discuta aceste detalii exacte.
Alege o firmă de construcții profesionistă și cu experiență pentru a te asigura că proiectul tău este dus la sfârșit cu seriozitate și implicare maximă. Un proiect de asemenea anvergură poate părea copleșitor, însă cu oamenii potriviți alături vei reuși să obții rezultatul dorit.
Merită să investești în construcția unui bloc?
La început, resursele financiare pe care le pui la dispoziție sunt sume mari, dar investiția se amortizează. În general, mare parte din apartamentele din imobil se vând înainte de finalizare, așa că profitul îl vei obține din timp. Oricât de bine sună planurile de viitor, ancorează-te în realitate cu multă seriozitate și ambiție și împreună cu o echipă de construcție bine pregătită îți poți îndeplini planurile mărețe!