Experții tăi în construcții.

Ridicăm azi orizontul de mâine.

SOLICITĂ OFERTĂ

Construcții la gri

Indiferent de etapa în care se află proiectul tău este important să știi că el poate fi continuat și finalizat de o echipă de constructori profesioniști, pasionați de ceea ce fac. Avem soluțiile potrivite pentru fiecare proiect.

1

Originea expresiei „la gri”

„La gri” este o expresie care face referire la aspectul general al construcției într-o etapă specifică. După aplicarea de tencuieli casa/vila sau blocul are o culoare predominantă de gri. O construcție la gri este un imobil de orice întindere, formă sau înălțime în care au fost realizate finisaje primare precum instalații electrice și sanitare, tâmplărie, tencuieli, șape, rigips și hidroizolație. În funcție de fiecare proiect și de planul lui, există elemente suplimentare pe care etapa de construcție la gri le poate include.
2

Elemente și costuri ale construcției la gri

Construcția la gri începe odată ce construcția la roșu a fost finalizată și este continuarea firească a proiectului. Pe zidăria goală se aplică tencuială de interior și exterior, se toarnă șape, se fac compartimentări suplimentare sau placări cu rigips, se aplică hidroizolație la interior și exterior și se definitivează fațada clădirii. Aceste finisaje primare trebuie realizate cu precizie de către o firmă de construcții specializată. Costurile unei construcții la gri variază în funcție de fiecare proiect.
3

Instalații electrice din construcția la gri

Instalațiile electrice sunt incluse în construcția la gri și reprezintă un element indispensabil pentru orice tip de imobil, indiferent că este vorba despre o casă cu o structură foarte simplă sau despre un bloc complex de apartamente. Ele se pot realiza doar în această etapă și se referă la realizarea traseelor firelor de alimentare cu energie electrică. Instalațiile electrice din construcția la gri nu includ întrerupătoare, prize sau corpuri de iluminat, ci doar întinderea firelor și înglobarea lor în zidărie, șape și tavane.
4

Construcțiile la gri includ și instalații sanitare

Instalațiile sanitare se realizează tot în etapa de construcție la gri și nu pot fi făcute în alt moment. Țevile de alimentare cu apă și sistemele de scurgere sunt poziționate conform proiectului imobilului și ascunse cu discreție în construcție. Procesul nu include montarea mobilierului specific precum cel de baie, ci doar realizarea traseelor și încorporarea lor în construcție.
Construcții civile
Construcțiile civile sunt construcțiile destinate traiului uman, iar scopul lor principal este să procure siguranță, comoditate și confort oamenilor care vor locui în ele. Echipa noastră realizează lucrări de infrastructură și suprastructură, având de fiecare dată în vedere calitatea execuției și a materialelor pentru a obține rezultatele dorite de fiecare client.
Construcții industriale
Construcțiile industriale reprezintă un segment important al domeniului construcțiilor și au o importanță majoră pentru procesele de producție și economie. În construcția lor se pune un accent deosebit pe elementele de structură, iar scopul lor principal este legat de funcționalitate. Aceste tipuri de construcții trebuie să ofere un mediu de lucru propice și siguranță oamenilor.
Consolidări și reabilitări
Consolidarea unei construcții este o operațiune complexă care are scopul de a mări rezistența unei clădiri de diferite dimensiuni. Acest proces implică proceduri specifice și este recomandat în cazurile clădirilor industriale. În multe situații este o varianță mai economică decât o construcție complet nouă.

De ce Staif Construct?

Punem preț pe calitatea cu care executăm lucrările de construcții, iar satisfacerea cerințelor și nevoilor clienților noștri este o motivație puternică pentru noi. Indiferent de tipul de construcție pe care clientul și-l dorește, noi urmărim cu atenție și construim cu dedicare viitoarea casă, vilă, bloc sau clădire de birouri. Nu facem rabat la calitate și ne dorim cele mai bune rezultate pentru fiecare client, tocmai de aceea punem la dispoziție o gamă completă de servicii și consultanță specializată.

AFLĂ MAI MULTE
Durabilitate
Profesionalism
Precizie